Care for Resources i Halmstad 4. April

11. april, 2019

Serva deltok på seminar hos samarbeidspartner Stena Recycling i Halmstad på Stena Nordic Recycling Center som er i europatoppen på gjenvinning av elektronikk.

Serva deltok 4. april på Care for Resources på Stena Nordic Recycling Center i Halmstad. Hovedfokus denne gang var materialgjenvinning av plast. Et område som har hatt en rivende utvikling siden oppstart av returordningene på EE-avfall tidlig 2000 tallet i det nordiske markedet. Om lag 200 mennesker deltok på seminaret fra både Stena konsern, kunder og leverandører hvor det også var befaring på det enorme anlegget på 430.000 m2 tilsvarende 80 fotballbaner. Stena Nordic Recycling Center håndterer årlig om lag 300.000 tonn avfall fra biler, industri, hvitevarer og EE-avfall hvorav blant annet 60.000 tonn er miljøsanert bur elektronikk eller såkalt PMR (Precious Metals Recovery).

Fra venstre: Daglig leder Serva AS Thor Christian Wiik Svendsen, Adm. direktør Max Trandem Stena Recycling AS, Markedsdirektør Stena Recycling AS Fredrik Eide Aas og Salgssjef Serva AS Omar Khalid Mir.

- Selv var jeg ansatt i Stena Recycling på slutten av 90-tallet i Stena Recycling og bygde opp Norges største gjenvinningsanlegg på EE-avfall med 2.000 tonn årlig og 12 mann i arbeid og beste teknologi for de gamle tjukkas TV-ene var å dumpe på Noah Langøya utenfor Holmestrand. Nå er det nærmere 200 mennesker som håndterer omlag 50 ganger så mye og nesten ingenting går til deponi. Det er intet indre enn urban mining i verdensklasse til glede for et bedre klima, mindre forurensning og mindre belastning fra gruvedrift. Jeg ser frem til å skrive nye kapitler sammen med Stena, forteller daglig leder i Serva Thor Christian Wiik Svendsen.

Sjekk video fra Stena Nordic Recycling Center.