Avtale med Skandinavias ledende ombruksaktør på hvitevarer

27. februar, 2019

Serva har denne måned inngått avtale med Norsk Ombruk som er Skandinavias ledende ombruksaktør med hovedfokus på hvitevarer.

Norsk Ombruk AS er et dynamisk og ambisiøst ombruk selskap som ble etablert i Norge i 2013, og har erfaring fra området siden 90 tallet. Selskapet har hovedfokus på å forlenge levetiden på nyttige produkter med hovedfokus på hvitevarer. Selskapets virksomhetsmodell leverer den tredelte bunnlinjen:

  • Forlenge levetiden til nyttige produkter
  • Spare ressurser og penger
  • Hindre avfall, redusere utslipp av CO2 og energi

Norsk ombruk samarbeider i dag med markedets ledende elektronikk kjeder, returselskaper og andre merkevareforhandlere og håndterte i 2018 om lag 4 000 tonn kasserte ee-produkter hvorav 750 tonn ble håndtert til ombruk.

Gründer Tommy Skjelbred fra Norsk Ombruk har erfaring på området helt siden 90 tallet og hvor jeg fikk første positive bekjentskap i min tid i Elkjøp Nordic som nordisk miljødirektør. Etter også de seinere år å ha blitt kjent med sønn, medgründer og daglig leder Jean Rene Skjelbred er det, som jeg ser det, ingen som har tilsvarende kontroll og gjennomføringskraft på området. De har blant annet innført noe jeg vil kalle for «ekstrem service» til kunder, noe jeg ikke har sett hverken før eller siden i bransjen. Jeg ser frem til  at vi sammen skal skape verdier og økt ombruk til glede for hverandre og våre kunder, forteller daglig leder i Serva Thor Christian Wiik Svendsen.

«Fra venstre Tommy Skjelbred, prosjekt og produksjonssjef samt Jean Rene Skjelbred, daglig leder, i Norsk Ombruk, og Thor Christian Wiik Svendsen, daglig leder i Serva. Lokasjon er Norsk Ombruk sin butikk i Sandefjord»

Norsk Ombruk er ledende på det Skandinaviske markedet og reparer mer enn 14 500 produkter i året. Alle varer går igjennom meget strenge kvalitetskontroller før de slippes ut på det ordinære salgsmarked. Norsk Ombruk har bygd opp et eget datasystem (ERP System) som håndterer alt av registrering / produksjon / lager / transport / kvalitetssikring av produksjonen / HMS / ledelse / innkjøp / økonomi. Systemet gir en trygghet og er transparent til flere av dagens systemer.

Målet er å ha full kontroll, og derfor har vi sett dette som nødvendig i forhold til rapportering til myndigheter og en total registering av tonnasje. Bærekraft sees i sammenheng i et samspill mellom det politiske og næringslivet. For å få til den sirkulære økonomien er det viktig for det private næringslivet å tenke økonomi, som igjen er positivt for samfunnet. Det er viktig at ikke profitt settes som fokus, men som et bærekraftig investerings potensial for Miljø og fremtiden, forteller Tommy Skjelbred i Norsk Ombruk.